Ο αγώνας εναντίον του αντισημιτισμού είναι ένας αγώνας υπέρ της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του ορθού λόγου.

Συντάκτης: – 13/05/2018

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων στην εκδήλωση σιωπηρής διαμαρτυρίας για την καταστροφή αναθηματικών πλακών στον ισραηλιτικό τομέα του Γ’ Νεκροταφείου Νίκαιας, 13/5/2018

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

δεν πρέπει να έχουμε την αυταπάτη ότι ο αντισημιτισμός θα είναι κάτι που θα δούμε να εξαλείφεται στα δικά μας χρόνια. Αλλά και οι αντισημίτες και οι κάθε είδους ρατσιστές δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη ότι θα σταματήσουμε τον αγώνα προτού οι ιδέες τους να είναι απλώς νεκρά γράμματα σε παλιά βιβλία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αγώνας αυτός δεν είναι ένας αγώνας δρόμου αλλά ένας αγώνας αντοχής. Γι’ αυτό και όσα μνημεία κι αν γκρεμίσουν εμείς δεν θα κουραστούμε να τα ξαναχτίζουμε, όσα συνθήματα κι αν γράψουν εμείς δεν θα κουραστούμε να τα σβήνουμε. Γνωρίζουμε, επίσης, πολύ καλά ότι αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας με στόχο να περάσουμε το κερί της ελπίδας, το κερί του ανθρωπισμού, τη φλόγα της αγάπης στην επόμενη γενιά. Από το δικό μας χέρι πρέπει να περάσει στο χέρι των παιδιών μας. Αυτό είναι το χρέος μας, ειδικά όσων υπηρετούμε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο αντισημιτισμός δεν είναι κάτι που στρέφεται μόνο εναντίον των αδελφών μας Ελλήνων Εβραίων. Ο αντισημιτισμός στρέφεται εναντίον της δημοκρατίας και των μεγάλων αξιών του πολιτισμού μας που προστατεύει το Σύνταγμά μας. Ο αγώνας εναντίον του αντισημιτισμού είναι ένας αγώνας υπέρ της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του ορθού λόγου.

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκτός από την απόλυτη καταδίκη του περιστατικού βεβήλωσης που σημειώθηκε στον εβραϊκό τομέα του Γ’ Νεκροταφείου, επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες μας ώστε το δηλητήριο του αντισημιτισμού να μείνει μακριά από την κοινωνία μας.

 

Κλειστό