«Η στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αντίκρισμα και αποτέλεσμα πέρα και έξω από τα σύνορα του κράτους μας»

Συντάκτης: – 05/02/2018

Χαιρετισμός στην ημερίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης «Παρουσίαση νέων προγραμμάτων επιμόρφωσης του ΙΠΕ».

Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, 5/2/2018

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι, Πατέρες, αξιότιμες κυρίες και κύριοι είναι πράγματι μια στιγμή χαράς να βλέπει οποιοσδήποτε έχει συμμετάσχει σε μια προσπάθεια, αυτή η προσπάθεια να αποδίδει καρπούς και να συνεχίζει.

Θέλω μόνο να τονίσω ένα πράγμα, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι μια μικρή Εκκλησία είναι και μεγάλη Εκκλησία με πολύ σημαντική ιστορική αποστολή που ξεπερνά τα όρια της χώρας μας.

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι εκείνη που εγγυάται την ύπαρξη, την πορεία στο χρόνο και το μέλλον όχι μόνο της δικής μας Εκκλησίας και του δικού μας Έθνους, αλλά και των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων. Οποιαδήποτε λοιπόν ενέργεια γίνεται για να στηριχτεί η Εκκλησία της Ελλάδος, πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας  ότι έχει αντίκρισμα και αποτέλεσμα πέρα και έξω από τα σύνορα του κράτους μας. Γι’ αυτό και οφείλουμε να σκεφτόμαστε δυο φορές πριν στραφούμε με οποιονδήποτε τρόπο εναντίον της Εκκλησίας και αμφισβητήσουμε τον ρόλο, την ιστορική της πορεία και την  ύπαρξη.

Γιατί η Εκκλησία μας δεν είναι μόνο εκείνη που στήριξε το Έθνος μας  και την ελληνική κοινωνία σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της  κρίσης, αλλά είναι εκείνη επίσης που αποτελεί την μοναδική περίπτωση να έχουμε ένα μέλλον αντάξιο των προσπαθειών, αλλά και της ιστορίας του Έθνους μας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη σημερινή προσπάθεια.

Κλειστό