Μήνας: Νοέμβριος 2013

Η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα. Δεν συλλαμβάνουμε ανθρώπους επειδή προσεύχονται.

Συντάκτης: – 29/11/2013

Το βασικό ερώτημα για το Τέμενος είναι απλό: Θέλουμε το κράτος και η πολιτεία να ασκεί το συνταγματικό της δικαίωμα και να έχει εποπτεία για το Ισλάμ, όπως έχει και για άλλες θρησκευτικές κοινότητες;

Περισσότερα

Ομιλία στην 6η Σύνοδο του Φόρουμ του ΟΗΕ για Μειονοτικά Θέματα με αντικείμενο τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων, Γενεύη 26-27/11/2013

Συντάκτης: – 26/11/2013

6th Forum on Minority Issues – Item 1 – Intervention by the Head of the Greek Delegation, Mr George Kalantzis, Secretary General of Religious Affairs, Ministry of Education and Religious Affairs (26 November 2013)

Περισσότερα

Sharia in Thrace: origins, possibilities and future

Συντάκτης: – 23/11/2013

«As a Greek Christian Orthodox I am proud of the fact that Greece did not do to the citizens of Muslim religion what Turkey did to its citizens of Greek origin. This fact characterizes both countries while it has been and still is a proof that Greece believes that the Muslims of Thrace are an integral part of the Greek nation and a real richness for the region and the country in general»

Περισσότερα

Ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταργήσει τη Σαρία αν η μουσουλμανική μειονότητα δεν το ζητήσει η ίδια.

Συντάκτης: – 22/11/2013

Ως Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έκανε στους πολίτες της μουσουλμανικού θρησκεύματος όσα έκανε η Τουρκία στους δικούς της πολίτες Ελληνικής εθνικής καταγωγής. Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζει και τις δύο χώρες ενώ ήταν και είναι μια απόδειξη ότι η Ελλάδα πιστεύει ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού έθνους και ένας πραγματικός πλούτος για την περιοχή και την χώρα γενικότερα.

Περισσότερα

Τα προβλήματα της μειονότητας θα επιλυθούν αν οι Μουσουλμάνοι επιλέξουν να εμπιστευθούν το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ελληνική Βουλή.

Συντάκτης: – 22/11/2013

Εάν επιλέξουν να κινηθούν στη λογική ότι είναι Έλληνες πολίτες και ότι πρέπει να εμπιστευτούν το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ελληνική Βουλή, σας πληροφορώ ότι θα επιλυθούν πολύ πιο γρήγορα, με πολύ καλύτερο τρόπο κι αποτελεσματικότερα, τα προβλήματά τους, όπως έχει αποδείξει πρόσφατα ο νόμος για τα τεμένη. Η Ελληνική Βουλή το έλυσε, ούτε η Συνθήκη της Λωζάννης, ούτε κάποια άλλη δύναμη. Η Ελληνική Βουλή και οι Έλληνες βουλευτές.

Περισσότερα