Μήνας: Οκτώβριος 2013

«Reinforcing the values of Christian-Islamic coexistence in Greece through education, religious freedom and human rights»

Συντάκτης: – 29/10/2013

 

COURTESY TRANSLATION

 

Speech at the Conference

«Reinforcing the values of Christian-Islamic coexistence in Greece through education, religious freedom and human rights»

Περισσότερα

Η Πολιτεία δεν πρέπει να απουσιάζει από την θρησκευτική εκπαίδευση

Συντάκτης: – 29/10/2013

Όταν η Πολιτεία απουσιάζει κάποιος άλλος παίρνει τη θέση της και αυτός ο άλλος συνήθως είναι κάποιος φανατικός που αναζητά απεγνωσμένα την ενότητα μέσω της ομοιομορφίας. Κάποιος που δεν μπορεί να ανεχθεί μια διαφορετική άποψη γιατί την θεωρεί απειλή για την ύπαρξή του και όχι πρόκληση για τη σκέψη του. Περισσότερα

Θράκη: Τα δημόσια σχολεία πρέπει να φτάσουν παντού, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο και είναι χρέος της Πολιτείας να το κάνει

Συντάκτης: – 24/10/2013

Ο Μουσουλμάνος πρέπει να έχει επιλογή. Εάν θέλει να πάει στο δημόσιο να μπορεί να πάει. Εάν θέλει να πάει στο μειονοτικό, επίσης να μπορεί να πάει. Κανείς δεν έχει αντίρρηση στο να ανοίξουν και άλλα δημόσια σχολεία αλλά αυτή η πρωτοβουλία θα πρέπει να έρθει κατευθείαν από την ίδια τη μειονότητα.

Περισσότερα

Ντροπή σ’ όσους ψηφίζουν, ντροπή σ’ όσους στηρίζουν, ντροπή σ’ όσους ανέχονται τους Ναζί. Ντροπή.

Συντάκτης: – 14/10/2013

Αυτά τα χέρια που χαιρετούν τη σβάστικα, δεν είναι καθαρά. Έχουν πάνω τους το αίμα 750.000 Ελλήνων που η σβάστικα δολοφόνησε. Αυτά τα χέρια που χαιρετούν ναζιστικά έχουν πάνω τους το αίμα χιλιάδων παιδιών που κάηκαν στους φούρνους του Άουσβιτς, που πέθαναν από την πείνα ή που εκτελέστηκαν στα ολοκαυτώματα χιλιάδων μαρτυρικών χωριών.

Περισσότερα

Όχι στην Κατήχηση, ναι στις Γνώσεις.

Συντάκτης: – 04/10/2013

Για το καλό όλων δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε στις ακραίες μειοψηφίες να διαμορφώσουν το ερώτημα που θα απαντήσει η πλειοψηφία.

Περισσότερα

Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις αλλά σε συζητήσεις αρχών. Ανατολίτικα παζάρια δεν κάνουμε.

Συντάκτης: – 01/10/2013

Με το νόμο των ιεροδιδασκάλων η Πολιτεία ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας, το ποιος θα το εκμεταλλευτεί ή όχι είναι δικό του θέμα.

Περισσότερα