Μήνας: Ιούλιος 2013

We need more Europe, more democracy, and more dialogue

Συντάκτης: – 29/07/2013

The right question is not whether we will be the victims, the murderers, the heroes or the silent watchers. The right question is whether we did everything we could to avoid having to answer such a question.
Speach for the presentation of the film «Renee Molho: a bookstore in six chapters» http://www.youtube.com/watch?v=U8FMyGRw-_c, Centropa – Friedrich Ebert Stiftung, Berlin

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συντάκτης: – 22/07/2013

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων για το ν/σ του ΥΠΕΚΑ «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης – Περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις»

Συντάκτης: – 19/07/2013

Το άρθρο 13 του Συντάγματος της χώρας μας δεν κατοχυρώνει απλώς την θρησκευτική ελευθερία αλλά αναδεικνύει σε μοναδικό εγγυητή της, την Ελληνική Πολιτεία. Μία από τις βασικότερες εκδηλώσεις του δικαιώματος αυτού είναι η ύπαρξη χώρων προσευχής και λατρείας γι’ αυτό και όλα τα σχετικά ζητήματα αποτελούν θέματα ύψιστου ενδιαφέροντος και ειδικής ενασχόλησης για την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων.

Περισσότερα

«Δεν είναι δυνατόν να είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος και την ίδια στιγμή να είσαι ρατσιστής, ξενόφοβος ή μέλος της Χρυσής Αυγής»

Συντάκτης: – 02/07/2013

Αν κάποιος καταλάβει τι διδάσκεται στο μάθημα των Θρησκευτικών πώς είναι δυνατόν μετά να βγει στο διάλειμμα και να πει πάμε να δείρουμε αυτόν γιατί είναι πιο σκουρόχρωμος από εμάς ή τον άλλον γιατί δεν είναι Χριστιανός.

Περισσότερα