Μήνας: Ιούλιος 2011

Παραχώρηση χώρου για την τελετή των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων κατά την εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Id al Fitr)

Συντάκτης: – 25/07/2011

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Πληθυσμού, Ανδρέας Τάκης, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρης Τασούλας και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, αποφασίστηκε στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, να παραχωρηθούν για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, κατά την Μεγάλη Εορτή της Ισλαμικής Θρησκείας της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Id al Fitr), σε όσους μουσουλμάνους το επιλέξουν, δύο στεγασμένοι χώροι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.), στους οποίους ήδη κατά το παρελθόν έχουν κάνει οι ίδιοι χρήση για τον σκοπό αυτό.

 Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, καλούνται να καταθέσουν εγγράφως στα Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Ε.Φ. και του Ο.Α.Κ.Α. τις αιτήσεις τους μέχρι τις 17 Αυγούστου 2011.

Νοοτροπία…

Συντάκτης: – 22/07/2011

Δημοσίευση στην Ελευθεροτυπία στις 22/07/2011

Πήρε μεταγραφή…

Συντάκτης: – 22/07/2011

Δημοσίευση στην εφημερίδα Δημοκρατία στις 22/7/2011

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων με τον Αρχιεπίσκοπο

Συντάκτης: – 21/07/2011

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, επισκέφθηκε, σήμερα 21/07/2011, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, προκειμένου να έχουν την πρώτη συνάντηση γνωριμίας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων δήλωσε:

Η συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο είναι πάντοτε πηγή ελπίδας και χαράς. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που κάνω, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου και βεβαίως αυτή δεν θα μπορούσε παρά να είναι στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, του οποίου ο λόγος είναι λόγος ελπίδας, σε μία εποχή που η χώρα χρειάζεται την ελπίδα. Ήταν μία συζήτηση σε πνεύμα συνεργασίας και συναλληλίας.

 

Συνάντηση Ιερωνύμου με τον νέο Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων στην εξόδιο Ακολουθία του Μητροπολίτη Χίου

Συντάκτης: – 19/07/2011

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, στην εξόδιο Ακολουθία του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κυρού Διονυσίου.

Ο Γενικός Γραμματέας, μετά την εξόδιο ακολουθία ανέφερε «Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κυρός Διονύσιος, υπηρέτησε την Ορθοδοξία επί 59 συνολικά χρόνια και επί 32 έτη οδήγησε παραδειγματικά το ποίμνιό του αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Θεός ας τον αναπαύσει και ας τον κατατάξει στη θριαμβεύουσα Εκκλησία».