Μήνας: Νοέμβριος 2008

Η κλαίουσα Δεξιά

Συντάκτης: – 28/11/2008

            Από το 1985 μέχρι σήμερα η ΝΔ επέλεξε με βήμα ταχύ την μετακίνησή της προς το κέντρο. Ορθή στρατηγική επιλογή τόσο για την ίδια όσο και για το πολιτικό μας σύστημα γενικότερα. Το θέμα ήταν και είναι πού σταματά η Μεγάλη Πορεία. Είναι άλλο πράγμα πχ να εγκαταλείπεις τα μίση του Εμφυλίου πολέμου και άλλο πράγμα να ξαναγράφεις την ιστορία αρνούμενος ή πολύ χειρότερα, νιώθοντας ντροπή για τον ίδιο σου τον εαυτό και πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τους δικούς σου ήρωες. Άλλο είναι η αυτοκριτική και άλλο η αυτομαστίγωση. Μπορούν να ρωτήσουν καιτο ΠΑΣΟΚπου έχει άφθονη σχετική εμπειρία.

            Όταν ο Κ.Καραμανλής απότο βήματης Βουλής αποδέχεται την αναρχοχαρούμενη λογική Αλαβάνου να αγοράσουμε ένα F-16 λιγότερο για να χτίσουμε νοσοκομεία ή σχολεία, τότε η Μεγάλη Πορεία της ΝΔ προς το κέντρο θυμίζει πια μια χαρούμενη σχολική εκδρομή όπου η Αλίκη, χαρίεσσα, τραγουδά «μια γατούλα με τη ροζ μυτούλα αχ γατούλα μου μικρή».

            Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περιοχή αστάθειας και σοβαρών γεωπολιτικών απειλών. Η οικονομική κρίση έρχεται και από την άνοιξη θα μας δείξει το αποκρουστικό της πρόσωπο. Αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι μια κλαίουσα δεξιά που σαν ξιπασμένη αριστοκράτισσα τρέχει στους πλαστικούς χειρουργούς για ν’ αλλάξουν αυτό που είναι τώρα και την ίδια στιγμή βάζει στο photoshop τις παλιές της φωτογραφίες για ν’ αλλάξει αυτό που ήταν τότε.

Δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο στιε 28 Νοεμβρίου 2008

Γη και νερό: υπόθεση Βατοπαιδίου

Συντάκτης: – 21/11/2008

Έδωσαν νερό και πήραν γη. Αυτή είναι η υπόθεση Βατοπεδίου. Ένας τροφαντούλης μοναχός με ακροδεξιές απόψεις, θαμώνας πιστός των δωματίων της εξουσίας ήταν εκείνος που έκανε το «θαύμα». Για μια ακόμα φορά η Ορθοδοξία δέχτηκε το αποτελεσματικότερο χτύπημα όχι από εχθρούς ή αμφισβητίες αλλά από εκείνους που τάχθηκαν να την υπηρετούν ταπεινά. Διότι το μέγιστο πρόβλημα είναι η δυσφήμηση του Αγίου Όρους αλλά και μιας Μονής που έχει μακραίωνη και σημαντικότατη προσφορά στην Ορθοδοξία και το Έθνος. Ο Εφραίμ προσκυνώντας την χειρότερη εκδοχή του Μαμωνά διέπραξε έγκλημα ύψιστο.

            Πότε συνέβη το «θαύμα»; Κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ. Λίγο ενδιαφέρει αν ξεκίνησε ή όχι πριν. Η ΝΔ εκλέχθηκε πανηγυρικά για να σταματήσουν τέτοια «θαύματα». Έχει πολιτική ευθύνη ο Πρωθυπουργός που αντί να σταματήσουν, πολλαπλασιάστηκαν αλλά μέχρις εκεί. Ο Καραμανλής, όπως και ο Σημίτης –ο «αρχιερέας της διαπλοκής»- είναι πολιτικοί πέραν πάσης υποψίας. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει!

Ειδικά μάλιστα σε μια εποχή κρίσης, πρέπει να είμαστε δυο φορές πιο προσεκτικοί όταν μιλάμε για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

            Οι εκβιασμοί μεταξύ λαμογίων δεν καθιστούν ένα λαμόγιο λιγότερο λαμόγιο, πολύ δε περισσότερο δεν το καθιστούν θύμα. Η μέθοδος Τριανταφυλλόπουλου να αναδεικνύει τα δήθεν μετανοημένα λαμόγια σε κήνσορες δεν ταιριάζει στην Βουλή.

    Υ.Γ.  Μόνο αν το ελληνικό έθνος αρνηθεί την αδιάσπαστη συνέχεια του ανά τους αιώνες μπορεί να αντιμετωπίσει ως παλιόχαρτα τα Χρυσόβουλα των Ελλήνων Αυτοκρατόρων

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2008

Οι αιώνιοι έφηβοι

Συντάκτης: – 14/11/2008

Δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο στις 14 Νοεμβρίου 2008

Ομπάμα: ένα παράδειγμα για μας

Συντάκτης: – 07/11/2008

Δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο στις 7 Νοεμβρίου 2008